Apple is van plan zijn eigen financiële infrastructuur voor betalingen en leningen te bouwen

Geschreven door Redactie

Financiële diensten krijgen de volledige behandeling van Apple, zeggen bronnen.

Apple is van plan om zijn eigen interne technologie en infrastructuur voor financiële diensten te bouwen. Het initiatief heeft intern de codenaam "Breakout" als een toespeling op het idee dat gebruikers zich losmaken van de huidige gevestigde spelers in het financiële systeem.

Apple heeft lang vastgehouden aan een filosofie om zoveel mogelijk van de gebruikerservaring en zijn eigen pijplijn  te beheersen. In de overtuiging dat deze methode de dubbele voordelen biedt van betere ervaringen voor klanten en een groter deel van de inkomstentaart voor Apple. Die controle betekent ook dat Apple minder last heeft van verrassingen of storingen van externe partners.

Die filosofie wordt nu grondig toegepast op financiële diensten, een snel groeiend maar relatief nieuw onderdeel van Apple's algemene productstrategie. De plannen zouden "betalingsverwerking, risicobeoordeling voor leningen, fraudeanalyse, kredietcontroles en aanvullende klantenservicefuncties zoals de behandeling van geschillen" omvatten.



Onze Ambassadeurs