Onafhankelijke plattelandscoach in Eemnes

Geschreven door Redactie

De landbouwsector staat voor verschillende uitdagingen.

Soms is het fijn als iemand met kennis en ervaring van de boerenpraktijk kan meedenken. De provincie Utrecht ondersteunt agrarische ondernemers en erfeigenaren met een onafhankelijke coach. Ook in Eemnes zijn plattelandscoaches actief en zij hebben al een aantal ondernemers kunnen begeleiden.  

De coach is er voor begeleiding bij allerlei vragen, zoals vragen over de toekomst van het bedrijf of om te bespreken waar kansen liggen. Denk aan bedrijfsontwikkeling, verduurzamen van bedrijf en erf, verbreden van het verdienmodel of persoonlijke vraagstukken. Inmiddels zijn er in de provincie ruim 200 agrarisch ondernemers en erfeigenaren begeleid door een plattelandscoach. Eemnes staat binnen de provincie op de 6e plaats qua aantal deelnemers.

Wilma de Boer-Leijsma: “Wij vinden het belangrijk om het project plattelandscoaches te ondersteunen en te faciliteren, omdat het onze agrarische ondernemers helpt bij het maken van keuzes die bij hen passen. De vraag van de ondernemers staat centraal. Er is in 2022 nog ruimte in het aanbod van de plattelandscoaches, dus maak hier vooral gebruik van.”

Tevreden

Veel ondernemers zijn tevreden over de ondersteuning. Vooral omdat in dit project mét hen wordt gepraat en niet over hen. Ruim 70% van de deelnemers geeft als belangrijkste reden voor de aanmelding het thema 'economisch rendabele landbouw'. Ook bedrijfsovername of -overdracht en natuurinclusieve landbouw worden genoemd.

Deelname

Aanmelden kan via LaMi.nl/plattelandscoaches. Vragen of telefonisch aanmelden? Bel dan met het Agroloket 088 – 888 66 33.


Onze Ambassadeurs