Jeugdraad in Eemnes kan binnenkort starten!

Geschreven door Redactie

De jeugdraad van Eemnes kan binnenkort van start!

De afgelopen periode hebben we voldoende aanmeldingen van jonge Eemnessers ontvangen die aan de jeugdraad willen deelnemen. Onderwerpen die jongeren belangrijk vinden zullen in deze speciale raad worden besproken.

Er zijn 12 jeugdigen die zich hebben aangemeld. De jeugdraad bestaat uit 3 meisjes en 9 jongens, in de leeftijd van 10 tot 15 jaar. Ze komen uit verschillende buurten uit Eemnes waardoor er een mooie afspiegeling uit het dorp is ontstaan. Het jongerenwerk van Versa Welzijn zal de jeugdraad begeleiden.

Wethouder Wilma de Boer-Leijsma: “Ik ben heel blij met zoveel aanmeldingen. We willen op een serieuze manier met de jeugdraad in gesprek over wat jongeren nu écht belangrijk vinden. We verwachten in april te kunnen starten, dat zal op een feestelijke manier gebeuren.”

De leden van de jeugdraad komen minimaal twee keer per jaar bij elkaar om te praten over verschillende onderwerpen die voor hen belangrijk zijn. Dat kunnen onderwerpen zijn die de gemeente aandraagt, maar de jongeren kunnen natuurlijk ook zelf met ideeën en initiatieven komen. De vergaderingen van de Jeugdraad vinden plaats in de Raadzaal.


Onze Ambassadeurs