Gemeente tekent anterieure overeenkomst voor herontwikkeling Hunkemöller-locatie

Geschreven door Redactie

De gemeente en ontwikkelaar van de Hunkemöller-locatie, Tecta, hebben een anterieure overeenkomst gesloten voor de herontwikkeling van de locatie aan de Liebergerweg 28. 

In deze overeenkomst worden alle voorwaarden vastgelegd voor onder andere de bouw van woningen en bedrijfsruimte, de inrichting van de buitenruimte en bijbehorende afspraken over beheer en onderhoud van de buitenruimte. Er worden in totaal 278 woningen gebouwd op deze locatie waarvan 93 sociaal, 115 middelduur en 71 vrijesectorwoningen.

Bijdrage ontwikkelaar van 700.000 euro aan opknappen Liebergerweg

Met het aangaan van de Anterieure Overeenkomst geeft de gemeente aan mee te willen werken aan dit planvoorstel voor herontwikkeling van de Hunkemöller-locatie onder voorwaarde dat de gemeenteraad instemt met het wijzigen van het bestemmingsplan. De ontwikkelaar investeert mee aan de toekomstige herinrichting van de Liebergerweg middels een bijdrage van 700.000 euro.

Buurt wordt groener, veiliger en nog gezelliger

Wethouder Floris Voorink: “Met deze herontwikkeling van de Hunkemöller-locatie maken we de wijk 1221 en de Liebergerweg-buurt in het bijzonder een stuk groener en nog gezelliger. Door het verdwijnen van dagelijks vrachtverkeer  wordt de straat ook een stuk veiliger en is er minder overlast voor de buurt. En na het opknappen van de straat, mede mogelijk gemaakt door de bijdrage van de ontwikkelaar, wordt de straat nog veiliger en mooier. Dat draagt ook bij aan het woongenot van alle omwonenden. Daarnaast komen er veel betaalbare woningen bij voor Hilversum die we zo hard nodig hebben.”
 
Na de ondertekening van de anterieure overeenkomst volgt het planvoorstel voor de wijziging van het bestemmingsplan voor de hele wijk, het zogeheten Chw-Bestemmingsplan 1221. Dit plan ligt momenteel ter inzage en staat gepland voor besluitvorming in de gemeenteraad van juli 2022.

Ondertekening van de anterieure overeenkomst van de Hunkemöller-locatie tussen gemeente en ontwikkelaar. Van links naar rechts: wethouder Floris Voorink, Norbert de la Rive Box, Ruben van der Graaf, Ronald Kiel. Foto: Studio Kastermans.

Onze Ambassadeurs