Nationale Bananenbrooddag.

Geschreven door Redactie

Op 23 februari wordt jaarlijks een bekende voedselvakantie gevierd, de Nationale Bananenbrooddag.

Bakkers weten dat om zoet en heerlijk bananenbrood te maken, ze volledig rijpe, geprakte bananen moeten gebruiken. Het resulterende snelle brood is vochtig en bijna cakeachtig. En hoewel sommige recepten om gist vragen, doen de meeste dat niet. Hoe dan ook, het eindproduct is een smakelijk gesneden snack. Rooster het en voeg boter toe voor een nog meer bevredigende traktatie!

In Hawaï tijdens de Eerste Wereldoorlog was er een overschot aan bananen als gevolg van zeer weinig schepen die beschikbaar waren om het fruit te exporteren. Om verspilling te voorkomen, werden alternatieve toepassingen voor bananen ontwikkeld. Zo begonnen bakkerijen het fruit in hun brood te verwerken.

Dit recept stond op 12 april 1918 in The Maui News voor bananenbrood:

2/3 banaan
1/3 bloem
Gist, kokosmelk of water

Er was ook rantsoenering van basisvoedselproducten zoals meel. Bananenmeel was een voorgestelde vervanging. Het werd aangeprezen als een gezondheidsvoedsel en aanbevolen voor een vegetarisch dieet.

Wat te doen vandaag?

- Bak je favoriete versie van bananenbrood om het te vieren.
- Nodig iemand uit om met je mee te doen of geef een paar broodjes weg.
- Probeer een nieuw recept.
- Bezoek je plaatselijke bakker en koop wat bananenbrood. Vergeet ze niet een shout-out te geven!

Gebruik #NationalBananaBreadDay om op sociale media te posten.


Onze Ambassadeurs