Wat kun je doen met uitgedroogde rozenblaadjes?

Vraag je je af wat je met je rozenblaadjes moet doen als je boeket is opgedroogd?

De betekenis van rozen is gevarieerd, waardoor ze een mooi geschenk zijn om uit te drukken hoe je je voelt. Maar als je boeket rozen is opgedroogd, kan het te vroeg lijken om ze los te laten. Om ze mooi te houden in je huis of ze te upcyclen, lees je in dit artikel over wat je met rozenblaadjes kunt doen.

Een zelfgemaakte rozenscrub maken kan een leuk cadeau zijn, of een zelfgemaakte traktatie voor jezelf. Het is een geweldige manier om rozenblaadjes te gebruiken en gemakkelijk te maken. We raden aan om voor deze scrub roze rozen te gebruiken, omdat ze hun kleur wat beter lijken te behouden dan andere kleuren. Rozen zijn organisch materiaal en als ze vervagen, kunnen sommige meer een beige of bruine kleur krijgen, maar roze rozen hebben de neiging om te vervagen tot zacht mauve, wat er mooi uitziet in een scrub.

Zelfgemaakte rozenscrub:

1. Pluk voorzichtig de verse rozenblaadjes
2. Voeg 1 kopje suiker, een half kopje kokosolie en 2 kopjes rozenblaadjes toe aan een blender
3. Meng het mengsel totdat het aanvoelt en eruitziet als een scrub (voeg meer olie toe als het te vast is)
4. Voeg 10 druppels etherische rozenolie toe en meng door elkaar
5. Stop het in een container en bewaar het voor jezelf, of geef het weg als cadeau!

Maak rozenwater met gedroogde rozenblaadjes. Rozenwater is een van de meest populaire beauty tonics van dit moment, met grote voordelen voor de huid. Rozenwater is een geweldige manier om acne en huidproblemen te kalmeren en de zuur- en pH-waarden van de huid in evenwicht te brengen.

Je hebt misschien gemerkt dat veel topmerken voor schoonheidsproducten nu rozenwater gebruiken als tonic of huidoplossing om de huid te kalmeren en eventuele brandwonden of jeuk te verzachten. Het is superzacht voor de huid en kan direct worden ingenomen of op de huid worden aangebracht om van alle geweldige voordelen te profiteren. Idealiter zou je moeten streven naar het gebruik van biologische rozen, of die met minimale pesticiden als je hun residu binnenkrijgt, maar je kunt nog steeds standaardrozen gebruiken zolang je ze eerst goed schoonmaakt.

1. Verwijder de rozenblaadjes van de bloem
2. Maak de rozenblaadjes grondig schoon
3. Plaats de rozen in het midden van een grote lege pan en bedek ze met een kopje water
4. Dek de pan af en breng het vuur aan de kook
5. Geef de rozenblaadjes ongeveer 30 minuten de tijd om in het water te trekken
6. Haal na een half uur het deksel van de pan eraf en je hebt rozenwater in de kom dat klaar is om als huidtonicum te worden gebruikt!


Onze Ambassadeurs