Sterren kijken bij de Sterrenwacht

Geschreven door Redactie

Van oktober tot maart organiseert Sterrenwacht Gooi en Vechtstreek elke vrijdagavond sterrenkijkavonden voor het publiek, ook op bewolkte dagen.

De sterrenwacht heeft twee grote telescopen: een Meade ACF met een diameter van 16 inch /2 cm en een Celestron EdgeHD-reflectortelescoop van 1  inch / 36 cm, een unieke combinatie voor Nederland. Daarnaast zijn er verschillende kleinere telescopen opgesteld.

Op sterrenkijkavonden, als de lucht helder is, kun je door verschillende telescopen de mooiste objecten zien die er op dat moment te zien zijn. Wat ze doen, verandert van week tot week en van maand tot maand. Een herhalingsbezoek is daarom zeker de moeite waard. Op bewolkte avonden zijn er extra presentaties en andere activiteiten. De sterrenwacht bevindt zich op de 1e verdieping van gebouw Brambergen naast bezoekerscentrum Natuurmonumenten in 'sGraveland, nabij Bussum en Hilversum. Toegang is € 3 voor volwassenen en € 1 voor kinderen tot 6 jaar en studenten. Vooraf reserveren is noodzakelijk. Bezoek de website voor meer informatie

Onze Ambassadeurs