US Air Force geeft 60 miljoen dollar uit aan supersonisch commercieel vliegtuig

Geschreven door Redactie

Overture zou het waardevolle voordeel van tijd bieden.

Het Amerikaanse leger heeft aangegeven belangstelling te hebben voor commerciële supersonische vluchten door maar liefst 60 miljoen dollar toe te kennen aan Boom Supersonic voor zijn inspanningen op het gebied van de ontwikkeling van een lijnvliegtuig.

Het in Colorado gevestigde bedrijf heeft aangekondigd dat de luchtmacht Boom een driejarig contract heeft toegekend om het onderzoek en de ontwikkeling van zijn Overture-vliegtuig te versnellen. Los daarvan heeft Boom deze week Piedmont Triad International Airport in Greensboro, North Carolina, geselecteerd als vestigingsplaats voor zijn eerste volwaardige productiefaciliteit. Boom wil daar in 2024 met de productie beginnen en het eerste Overture-toestel in 2025 uitrollen, in 2026 laten vliegen en in 2029 zijn eerste passagiers laten vervoeren.

Boom ontwerpt de Overture om tussen 65 en 88 passagiers te vervoeren met subsonische snelheden over land en supersonische snelheden over water - meer dan twee keer zo snel als de huidige commerciële vliegtuigen. Het vliegtuig is ontworpen om te werken op 100% "duurzame" brandstoffen, en het bedrijf zegt dat het voertuig vanaf de eerste dag netto nul koolstof zal zijn.Onze Ambassadeurs