Archeologen vinden een 4000 jaar oud bordspel in Oman

Geschreven door Redactie

Het team heeft ook overblijfselen opgegraven van verschillende grote stenen torens die dateren uit de bronstijd!

Archeologen die in de “Qumayrah vallei” in Oman aan het werk waren, hebben onlangs een zeldzaam artefact opgegraven! Een stenen bordspel dat zo'n 4.000 jaar oud is! Het bord is voorzien van rasterachtige markeringen en gaten voor kopjes. Het werd gevonden op een plek in de buurt van het dorp “Ayn Bani Saidah”.

De opgraving maakt deel uit van een lopend project om bewoonde plaatsen uit de ijzer en bronstijd in de Qumayrah vallei te bestuderen. De opgraving is een samenwerking tussen Sultan al Bakri, directeur generaal Oudheden bij het Ministerie van Erfgoed en Toerisme in Oman en Piotr Bielinski van het Poolse Centrum voor Mediterrane Archeologie aan de Universiteit van Warschau. Het gebied is één van de minst bestudeerde regio's van het land, maar de archeologische vondsten tot nu toe wijzen erop dat de Qumayrah vallei waarschijnlijk deel uitmaakte van een belangrijke handelsroute tussen verschillende Arabische steden!


Onze Ambassadeurs