Toptips om de lockdown te overleven!

Geschreven door Redactie

Variatie is de sleutel van het leven. Een variatie aan activiteiten zal helpen om verveling te voorkomen tijdens de lockdown.

Tuinieren is een geweldige bezigheid en leuk om te doen met kinderen. Je hoeft niet eens een tuin te hebben, want veel dingen kunnen gemakkelijk op een
vensterbank.

Een boek lezen of je geest actief houden met puzzels/quizzen/kruiswoordraadsels enz. zijn gemakkelijke activiteiten om te krijgen.

Lichaamsbeweging houdt ons niet alleen fysiek gezond, maar is ook een geweldige
manier om te ontstressen en onze geestelijke gezondheid te beschermen.

Help oudere, zieke of immobiele buren want die lopen een groter risico
gedurende deze periode. Als je tijd hebt, waarom bel je ze dan niet even om te kijken hoe het met ze gaat. En als je een essentiële boodschappen doet, vraag ze dan of ze iets nodig hebben.

Steun lokale bedrijven, restaurants, bars en winkels zullen een grote hit krijgen in de
komende weken, en zonder ondersteuning kan het moeilijk zijn om het hoofd boven water te houden. Als ze thuis blijven aanbieden bezorg of afhaal waarom niet af en toe jezelf trakteren en je lokale gemeenschap steunen. We zullen ze missen als ze weg zijn als we dat niet doen!

Ontspan, gun jezelf een pauze, vooral relevant als je probeert te jongleren met werken
vanuit huis met of zonder kinderen die thuisonderwijs/begeleiding nodig hebben.

En tot slot... onthoud dat dit niet eeuwig zal duren, de zomer staat voor de deur en
we gaan binnenkort weer genieten van lange zonnige dagen en barbecues. Blijf veilig, wees aardig en ondersteunend voor elkaar en we komen hier sterker uit.


Onze Ambassadeurs