De Luisterlijn en vrijwilliger Angelique Riemers in de prijzen

Geschreven door Redactie

Angelique Riemers zet zich onbetaald vele uren per week in voor de wijk Kerkelanden.


Niet voor niets werd zij dinsdag – tijdens Nationale Vrijwilligersdag 2021 – verkozen tot Vrijwilliger van het Jaar. Als vrijwilligersorganisatie koos de jury voor De Luisterlijn, waar inwoners dag en nacht naartoe kunnen bellen voor een praatje met een van de vrijwilligers.

“We willen met elkaar laten zien hoe belangrijk vrijwilligerswerk is”, zei wethouder Karin Walters tijdens de prijsuitreiking. De verkiezing Vrijwilliger van het Jaar en Vrijwilligersorganisatie van het Jaar wordt georganiseerd door de Vrijwilligerscentrale.

Angelique Riemers

Zij is verbonden aan buurtvereniging Kerkelanden Leeft en actief in De Koepel. Ze coördineert de verspreiding van het wijkblad en doet de financiën voor de Buurtmobiel. Alles bij elkaar genoeg reden voor de jury om haar de titel toe te kennen.

“Je doet in Kerkelanden al jarenlang werk, soms wel 30 uur in de week, dat is niet mis”, aldus Walters. “Ik vind het echt bijzonder hoe jij je inzet voor mensen in de wijk.” Riemers nam de titel dankbaar in ontvangst. “Superleuk. Ik ben heel blij met deze prijs. Het betekent dat het gewaardeerd wordt wat ik doe.”

Vrijwilligersorganisatie: De Luisterlijn

De Luisterlijn in Hilversum werd verkozen tot Vrijwilligersorganisatie van het Jaar. De jury roemde het feit dat er dag en nacht mensen klaar zitten om inwoners een luisterend oor te bieden. Peter Broekhuijse is een van die vrijwilligers en blij met de prijs voor de organisatie. “Met De Luisterlijn proberen we mensen een beter gevoel te geven. We kunnen hun problemen niet oplossen, maar wél naar ze luisteren. Het is fijn dat we nu deze erkenning krijgen.”

De Luisterlijn hoopt dat de prijs voor publiciteit zorgt en dat nieuwe vrijwilligers zich aanmelden. Dat is ook het idee van wethouder Walters. “We hopen met deze uitreiking andere mensen te inspireren om vrijwilliger te worden, want dat is gewoon hartstikke leuk.”

Is vrijwilligerswerk ook echt iets voor jou? Kijk dan op de website van de Vrijwilligerscentrale: www.vchilversum.nl


Onze Ambassadeurs