Vandaag is het nationale Gazpacho-dag

Geschreven door Redactie

Nationale Gazpacho-dag, op 6 december, erkent een smaakvolle soep die koks koud serveren.

Deze typisch op tomaten gebaseerde groentesoep is afkomstig uit de Zuid-Spaanse regio Andalusië. Gazpacho wordt veel geconsumeerd in de Spaanse keuken.

Het originele Spaanse recept bevat oud brood, water, azijn, olie en zout. Andere ingrediënten zijn olijfolie, wijn, azijn, water en zout.

Gazpacho biedt koks veel moderne variaties. Overvloedig vers fruit, groenten en kruiden maken ook een heerlijke gazpacho. Overweeg het gebruik van ingrediënten zoals avocado's, komkommers, peterselie, watermeloen of druiven. Recepten bieden echter ook vleesbouillon en zeevruchtenvariëteiten voor gazpacho. Aarzel niet om iets nieuws te proberen. Als de supermarkt iets speciaals vers aanbiedt, zoek dan naar een recept waarmee je gaat experimenteren. Je zult er geen spijt van krijgen om iets nieuws te proberen, vooral in de herfst of winter. Je smaakpapillen zullen je dankbaar zijn voor de verse specerijen, kruiden en groenten.


Gebruik #NationalGazpachoDay om op sociale media te posten.


Onze Ambassadeurs