Trijntje Oosterhuis: ‘Als je eenmaal zegen van Burt Bacharach hebt, gaat het hard’

Geschreven door Redactie

Voor de derde maal nam Trijntje Oosterhuis een album op met repertoire van de Amerikaanse componist Burt Bacharach. De grootmeester werkte ook mee. "Vanuit zijn keuken in Los Angeles volgde hij precies wat we in Hilversum aan het doen waren.”

Hoe ver kun je het schoppen als Amsterdamse zangeres? Net als bij de twee delen die voorafgingen aan het nieuwe album Everchanging Times was Burt Bacharach nauw betrokken bij de opnames. De componist, die de wereld verblijdde met songs als Walk on by, I say a Little Prayer en The Look of Love, schonk haar zelfs twee nummers die niet eerder door iemand op de plaat werden gezet.

Net als bij die twee eerdere albums wordt Trijntje Oosterhuis op Everchanging Times begeleid door het Metropole Orkest. Oosterhuis zingt op het door het wereldvermaarde jazzlabel Blue Note uitgebrachte ook nog een duet met Gregory Porter.

Onze Ambassadeurs