Hilversum-Oost moet een stuk groener

Geschreven door Redactie

Als alle Hilversummers over het dorp verdeelt zouden worden, heeft elke persoon ongeveer 50 vierkante meter aan groen tot zijn beschikking. Dat is minder dan het landelijke gemiddelde, namelijk ongeveer 80 vierkante meter. Dat blijkt uit de voorlopige cijfers van De Groene Stad Challenge. Hilversum moet vergroenen, met name Hilversum-Oost. "Het is een en al stenen, paaltjes, auto's", aldus Ed Bakker van wijkcentrum De Geus. 

Midden in Oost, heeft in de tussentijd zelf het goede voorbeeld gegeven. "Er lagen hier eerst alleen maar grijze tegels en dat zag er echt troosteloos uit. Dat is eruit gehaald en nu ligt er een nieuw soort bestrating dat water doorlatend is", vertelt Bakker vanuit de gloednieuwe voortuin.


Vergroenen gaat namelijk veel verder dan alleen het aanleggen van grasvelden, zo kun je ook zien in de pas vernieuwde natuurspeeltuin 'de Blije Bij' waar ook een insectenhotel is gemaakt. Een coproductie tussen gemeente en buurtbewoners. "Houtchips op de grond, zodat het water weg kan", vertelt Lodewijk Hoekstra van de Groene Stad Challenge. "Gave speelmaterialen van hout, veel groen, bomen".


Onze Ambassadeurs