Sintairklaas, help de pieten!

Geschreven door Redactie

De Sint gooit cadeautjes uit het vliegtuig

Luchtvaartmaatschappij SintAirways doet zijn intrek bij Luchtvaartmuseum Aviodrome. Maar, helemaal soepel verloopt het niet. Op 5 december vliegt Sinterklaas met een écht vliegtuig over het land om de cadeautjes in de schoorstenen te gooien. Hiervoor moeten er erg veel voorbereidingen worden getroffen. En de pieten vragen om jouw hulp! Op 20, 21, 27 en 28 november kan jij de pieten helpen.

De pieten zijn door het gehele gebouw hard aan het werk. Stap in het ontplofte cadeautjesmagazijn en help mee met het sorteren van de pakjes en assisteer de douane met het scannen van de pakjes. Je stippelt onder begeleiding van de pietloten de vliegroutes uit, en je oefent met pakjes door de schoorsteen gooien. Pas als dat allemaal is gelukt is het vliegtuig klaar voor Pakjesavond.


SintAirways is gevestigd in Schiphol 1928. Het historische gebouw is een replica van het Schiphol uit 1928. Het gebouw heeft alles wat de pieten nodig hebben: pakjesbalie, een vertrekhal en een groot platform voor alle vliegtuigen. Naast het feit dat je de Sint een handje helpt leer ook nog iets over het vliegen en de beroepen van vroeger.

SintAirklaas vindt plaats op zaterdag 20, zondag 21, zaterdag 27 en zondag 28 november. De experience zit inbegrepen in een regulier entreeticket voor Luchtvaartmuseum Aviodrome voor deze data. Houders van een Museumkaart of BankGiro Loterij VIP-Kaart hebben gratis toegang.


Onze Ambassadeurs