Week van de Veiligheid maandag van start

Geschreven door Redactie

Hilversummers moeten weerbaarder worden op gebied van criminaliteit en ondermijning
Maandag gaat landelijk de jaarlijkse Week van de Veiligheid van start. Ook de gemeente Hilversum doet hier weer aan mee.

Van 11 tot 17 oktober is het hoofdthema dit jaar: 'Ben jij voorbereid op criminaliteit?'. Er staan in de Week van de Veiligheid gedurende de week meerdere activiteiten in Hilversum gepland om inwoners te informeren over verschillende vormen van criminaliteit, hen hier kennis mee te laten maken, bewustwording te vergroten en daarmee Hilversummers weerbaarder te maken.
 
De gemeente Hilversum is dagelijks bezig met de aanpak van ondermijning en het behouden en verbeteren van (het gevoel van) veiligheid. Om dit te bereiken, werkt de gemeente samen met de regiogemeenten, maar ook met partners zoals de politie en brandweer. Ook inwoners kunnen hieraan hun steentje bijdragen.
 
""Het is heel belangrijk om kennis over dit onderwerp te delen met de Hilversummers, zodat we als stad weerbaarder worden. Het is onze taak om de stad veilig te houden en om onze inwoners een gevoel van veiligheid te geven, maar ook om ze tips en trucs mee te geven. Hilversummers kunnen op deze manier ook zelf bijdragen aan een veiliger Hilversum door het terugdringen van criminaliteit", aldus burgemeester Pieter Broertjes.

Onze Ambassadeurs