Goede redenen om te gaan ondernemen

Geschreven door Redactie

De meeste mensen starten met ondernemen omdat ze hun "eigen baas'' willen zijn, ook willen ze het meestal doen omdat ze het leuk vinden en omdat je er veel geld mee kan verdienen. Hier zijn nog een paar argumenten die de krant heeft gegeven om te gaan ondernemen.


Je houdt van goede resultaten:

Als je met je eigen bedrijf bezig bent wil je natuurlijk iets behalen zoals goede resultaten. Dit betekent dus dat je de meeste dingen zelf moet doen. Hierbij zul je altijd moeten blijven afwegen of de taken die je gaat uitvoeren om daadwerkelijk het gewenste resultaat gaan opleveren. Lekker een dagje aanmodderen brengt je niet verder!

Je bent gek op uitdagingen:

Als ondernemer sta je telkens weer voor nieuwe uitdagingen. Je hoeft niet bang te zijn dat je in een sleur terecht komt, het leven van een ondernemer is nooit hetzelfde. Uitdagingen kunnen zijn dat je een financieringsbehoefte krijgt, je personeel gaat aannemen (en aansturen), marktonderzoeken gaat doen, grondstoffen gaat inkopen en nog veel meer uiteenlopende zaken.

Je hebt een goede zelfdiscipline:


Die zeurende baas die altijd maar achter je broek aan blijft lopen, daar ben je helemaal klaar mee! Vanaf nu zijn de deadlines belangrijk omdat jij dat zelf wilt, je uren deel je in op jouw manier en je werkt op de momenten dat het jou uitkomt. Een goede zelfdiscipline helpt hierbij om alles effectief te laten verlopen.


Als je meer tips wilt lees dan de krant van deze maand!

Onze Ambassadeurs