Subsidie voor verbetering bushaltes

Geschreven door Henny A.J. Kreeft

De gemeente Barneveld kan een subsidie tegemoet zien van ruim honderdduizend euro voor modernisering van twee abri’s. De twee bushaltes aan de Thorbeckelaan en aan de Burgemeester Kuntzelaan. Zo’n bedrag is mooi meegenomen, zou men kunnen zeggen. 

Nu is het niet helemaal duidelijk hoeveel een bushalte kost, maar ruim een ton om twee haltes aan te passen, zou men kunnen zien als een flinke investering. Nu is het artikel in de Barneveldse Krant niet helemaal te lezen, daar het een zogenaamd premium artikel is. Met andere woorden, eerst betalen, dan lezen. 

Los van dit feit, is toch nog te lezen dat de abri’s gemoderniseerd worden en meer van deze tijd. Nu is het niet bekend welke ambtenaren van de gemeente Barneveld met de bus gaan, maar als je de foto bekijkt, dan is het nog best wel een behoorlijke abri. Op vele plaatsen in Nederland zijn er abri’s die er minder uitzien. Er zijn zelfs bushaltes gezien en bekend, waarbij er alleen maar een bord staat en wat witte stenen op de grond. Persoonlijk zou ik niet klagen met zo’n abri zoals de foto van de abri Burgemeester Kuntzelaan. 

De gemeente Barneveld heeft of krijgt de subsidie van de provincie. Echter in de besluitenlijst van 3 augustus jl. heeft de gemeente aangegeven krediet beschikbaar te stellen voor de twee abri’s. Het te beschikbare krediet is van bijna 56.000 euro voor verbetering en uitbreiding van een tweetal abri’s op het overstappunt Barneveld Centrum.

Tevens wordt nog een krediet beschikbaar gesteld van de abri Troelstralaan van ruim 52.000 euro. 

Nu is het nog niet bekend wat de raad hierover gezegd heeft, maar de vraag mag gesteld worden of de bedragen van de subsidie en het krediet opgeteld mogen worden die besteedt gaan worden aan de werkzaamheden van de abri’s. Of kan men het beter zien dat de gemeente het krediet beschikbaar stelt en het financiële ‘gat’ uit de subsidie weer dicht. 

Al bij al is het toch een flink bedrag om werkzaamheden uit te voeren aan een paar abri’s . 

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek 

Onze Ambassadeurs