“We werken niet voor, maar echt mét jongeren”

Geschreven door Redactie

Willemijn Schimmel en Daniël Kolenberg van Jeugd-Punt gaan de straat op om in gesprek te gaan met jongeren, maar geven ook voorlichting op basisscholen en coachen jongeren van 12 tot 23 jaar in een groep of individueel. Zij stellen zich graag voor!

"We werken niet zozeer voor, maar vooral mét de jongeren. We vragen wat ze nodig hebben, wat hun wensen zijn. Echt luisteren en in gesprek gaan", vertelt Willemijn. Dat doen ze op straat, maar ook via de gemeente, basisscholen en ouders komen ze met jongeren in contact.

Daniël benadrukt dat ze geen jeugdhulp bieden. "Het gaat om laagdrempelige hulp bij minder complexe zaken. Zoals activiteiten die jongeren missen in hun dorp, meer zelfvertrouwen ontwikkelen, minder in conflict komen met anderen of sociale contacten opbouwen. In Kortenhoef trainen we bijvoorbeeld een groep jongeren via Young Leaderz. Ze leren echt van elkaar. De ambitie is dat ze positieve rolmodellen in de buurt worden.”
Contact met de jongerenwerkers

“Belangrijk om te weten is dat we graag in gesprek gaan met jongeren en buurtbewoners, maar we geen handhavers zijn. Bij overlast en vernielingen is het echt nodig om de politie te bellen”, aldus Willemijn.

Heeft je kind ideeën voor activiteiten, denk je dat individuele coaching iets voor jouw kind is of heb je een andere vraag? Neem contact op met Willemijn via 06 10 87 01 88 of ws@jeugd-punt.nl. Daniël bereikt je via 06 24 79 45 88 of dk@jeugd-punt.nl. Zie ook www.jeugd-punt.nl.  


Onze Ambassadeurs