Nieuw gemeentelijk convenant met bewonersplatform Naarden-Vesting

Geschreven door Redactie

Twee wijkwethouders, voorzitter en secretaris van het bewonersplatform Naarden-Vesting, hebben een nieuw driejarig convenant ondertekend. Het vorige convenant stamt uit 2014.

Hieraan staat hoe de gemeente de bewoners tijdig informeert en hun meningen zo inventariseert dat deze nog van invloed kunnen zijn op het besluitvormingsproces binnen de gemeente. Het gaat hierbij met name om leefbaarheid en levendigheid in de Vesting.

Een goede samenwerking met de gemeente is van belang voor de bewoners om een goede leefomgeving in de Vesting in stand te houden of te verbeteren.

Voor de gemeente Gooise Meren zijn zelfstandige bewonersplatforms belangrijke gesprekspartners. Ze zijn belangrijk voor het vergaren van wensen en meningen van bewoners. Hun rol is vastgelegd in de nota ‘Het Samenspel met bewonersplatforms’. De gemeente wil dat de identiteit en eigenheid van de kernen Bussum, Muiden, Muiderberg en Naarden behouden blijven. Het bewonersplatform krijgt hiervoor elk jaar een activiteiten- en werkbudget.





Onze Ambassadeurs