Veel honden over een week niet meer welkom in Gooise natuurgebieden

Geschreven door Redactie

Mensen met grote groepen honden, zoals uitlaatservices, mogen over een week geen stap meer zetten in de natuurgebieden van het Goois Natuurreservaat (GNR). Dan is een verbod van kracht op grote groepen honden, waardoor mensen met nog maar drie honden de natuur in mogen.

Het Goois Natuurreservaat besloot afgelopen herfst grote groepen honden te gaan weren om de natuur te beschermen. Het werd te druk. Op het hoogtepunt kwamen er 45 busjes van hondenuitlaatservices met soms wel vijftien honden. En die kwamen meerdere keren per week.

Volgens het Goois Natuurreservaat storen de groepen honden de natuur te veel. Het nieuwe besluit zorgde afgelopen jaar voor veel kritiek. Het verbod treft vooral de hondenuitlaatservices, want die vrezen het ergste als ze niet meer met hun honden in de natuurgebieden van het Goois Natuurreservaat mogen komen. Andere gebieden van Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten waren al verboden voor deze groep.

Vanaf 15 juli gaan de Gooise natuurgebieden dus op slot voor grote groepen honden. Er staan al grote borden met paarse stickers om hondenbezitters op de nieuwe regels te wijzen.














Onze Ambassadeurs