Weesp: geen bekendmakingen meer in de krant

Geschreven door Redactie

Het is het einde van een tijdperk. Na de zomer zullen officiële bekendmakingen van de gemeente Weesp niet meer in het WeesperNieuws worden geplaatst.  Dat is besloten vanwege de aanstaande herindeling met Amsterdam.

De hoofdstad publiceert de gemeentelijke bekendmakingen al een tijdje alleen nog online. Dit is ook de landelijke trend.

Weesp gaat dit vooruitlopend op de officiële ingangsdatum van de fusie ook doen. Dit betekent dat de inwoners van Weesp vergunningaanvragen, voorgenomen wijzigingen van bestemmingsplannen en dergelijke niet meer via het WeesperNieuws in de bus krijgen. De ruimte die vrijkomt, gaat de gemeente vullen met andere informatie.

Enter Media, uitgever van het WeesperNieuws, betreurt de beslissing. De kans bestaat dat de inwoners van Weesp belangrijke informatie over hun directe leefomgeving mislopen. Ook wordt gevreesd voor verschraling van het nieuws. In Amsterdam zijn geen lokale huis-aan-huiskranten (meer), terwijl in Weesp het WeesperNieuws niet weg te denken is. 



Onze Ambassadeurs