Gemeente hijst regenboogvlag uit protest tegen fel omstreden homowet in Hongarije

Geschreven door Redactie

Op zondag 27 juni om 10 uur wordt de regenboogvlag gehesen bij het Raadhuis in Hilversum door wethouder Floris Voorink in aanwezigheid van leden van de werkgroep Hilversum Inclusief.

Met het hijsen van de regenboogvlag spreekt de gemeente zich uit tegen discriminatie van LHBTI’s en onderstreept zij het belang van fundamentele mensenrechten. Daarmee sluit zij aan bij het protest dat deze week in veel steden is geuit tegen de Hongaarse anti-LHBTI wet die op 15 juni werd aangenomen. Sympathisanten zijn van harte welkom bij het hijsen van de vlag voor de ingang van het Raadhuis.
 
Floris Voorink, wethouder Sport: “Iedereen moet zich thuisvoelen in Hilversum en mag zijn wie hij wil, ook in de sport. Dat dragen we als regenbooggemeente uit en onderstrepen we met het hijsen van deze vlag.”
 
Door het hijsen van de regenboogvlag geeft de gemeente ook gehoor aan de oproep van COC Midden-Nederland. COC komt op voor de belangen van lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen, trans- en intersekse personen (LHBTI’s) en roept alle regenboogsteden – waaronder Hilversum – en ook provincies, het bedrijfsleven en alle (betaald) voetbalorganisaties op om zondag 27 juni de regenboogvlag te hijsen, omdat die dag de wedstrijd van Nederland tegen Tsjechië die in Boedapest (Hongarije) wordt gespeeld. Hiermee wordt een krachtig signaal afgegeven om LHBTI’s in Hongarije een hart onder de riem steken en de LHBTI-gemeenschap in Nederland te laten zien dat we achter hen staan.

Onze Ambassadeurs