Vanaf zaterdag ook tv-schermen op Hilversumse horecaterrassen

Geschreven door Redactie

Ook in Hilversum mag de horeca vanaf zaterdag 26 juni op het terras een televisiescherm ophangen, zodat gasten het EK voetbal kunnen volgen.

Het college van burgemeester en wethouders hebben besloten tv-schermen toe te staan en evenementenaanvragen rondom de bomvolle sportzomer sneller te behandelen. Dit is mogelijk vanwege alle versoepelingen. Wel blijven de landelijk geldende coronamaatregelen van kracht.

Er komt deze zomer nog veel meer sport. Denk aan de Tour de France, Wimbledon, de Olympische Spelen, de Vuelta, het EK volleybal en de Paralympische Spelen. Het college heeft dinsdag besloten dat aanvragen in het kader van het collectief kijken naar evenementen later mogen worden ingediend.

De gemeente hanteert een indieningstermijn van vier weken voor aanvragen voor evenementen, die verband houden met de sportzomer. Daar valt het gezamenlijk kijken op een groot tv-scherm onder. Uitzonderingen zijn mogelijk. De gemeente kan snel schakelen als er bijvoorbeeld sprake is van een ‘niet voorzienbaar’ evenement. Daarmee bedoelt Hilversum onder meer als Oranje de EK-finale haalt dat er dan een soepelere aanvraagtermijn is. 

Een initiatiefnemer in Hilversum zegt, dat hij een aanhangwagen met een groot scherm wil realiseren, die op aanvraag van een groep bewoners naar een buurt kan komen, zodat daar gezamenlijk naar het EK kan worden gekeken. Hiervoor is een aanvraag gedaan bij Stadsfonds Hilversum en de gemeente. 


Onze Ambassadeurs