Scholieren Weesp krijgen voorrang met plekje op basisschool in de buurt

Geschreven door Redactie

Het wordt voor kinderen uit Weesp makkelijker om een plekje te krijgen op een basisschool dicht bij huis. Dat stelt de gemeente. Vanaf volgend jaar worden de toelatingsregels anders, waardoor ze meer voorrang krijgen.

Het toelatingsbeleid van de basisscholen verandert, omdat Weesp als gemeente volgend jaar fuseert met Amsterdam. De zeven Weesper scholen hebben daarom besloten mee te doen met het toelatingsbeleid van de hoofdstad.

Hoewel er niet veel verandert moet dit voor Weesper basisschoolleerlingen en hun ouders toch een verbetering zijn. Hetzelfde blijft dat ouders nog steeds elke basisschool kunnen kiezen die ze willen. Nieuw is dat Weesper kinderen voorrang krijgen op de vier scholen die het dichtst in de buurt zijn.

De plekjes op scholen worden straks allemaal tegelijkertijd verdeeld. Kinderen met een oudere broer of zus op school krijgen altijd een plek. Als er meer aanmeldingen zijn dan plaatsen wordt er eerst gekeken voor welk kind de bewuste school een 'voorrangsschool' is. "Elk kind krijgt een plaats op de hoogst mogelijke school van zijn voorkeur", zegt de gemeente.

De nieuwe toelatingsregels gelden voor alle kinderen die geboren zijn vanaf 1 september 2018. Die gaan vanaf augustus volgend jaar voor het eerst naar de basisschool.












Onze Ambassadeurs