Verloederde golfbaan Naarderbos is alternatief voor zonnepark

Geschreven door Redactie

Het omstreden plan om zonnepanelen neer te zeggen op de monumentale vesting van Naarden kan van tafel. Vastgoedeigenaar Michael van de Kuit biedt de grond van zijn vervallen golfbaan namelijk aan als plek voor een zonnepark. Die golfbaan werd drie jaar geleden failliet verklaard na een langslepend conflict tussen Naarderbos Ontwikkeling, het bedrijf van Van de Kuit dat de grond pacht, en de gemeente Gooise Meren. 

Juist de laatste tijd wordt er weer gesproken over het heropenen van de golfbaan, maar het besluit daarover is onlangs weer met een paar maanden uitgesteld.

Van de Kuit biedt de golfbaan nu aan als plek voor zonnepanelen. Daarmee denkt hij twee vliegen in één klap te slaan: er komt een oplossing voor de grond van de verwaarloosde golfbaan en er hoeven geen zonnepanelen geplaatst te worden in de monumentale vesting. 

Wat Van de Kuit betreft wordt er onderzoek gedaan naar de mogelijkheden van zonnepanelen op de golfbaan. De vastgoedeigenaar noemt de impasse die er rond de golfbaan is ontstaan 'een uitstekend moment om de focus te verleggen naar de kansen die dit terrein te bieden heeft'. "

Hoe serieus het aanbod van Van de Kuit is, is afwachten. De man is ook eigenaar van het Naarder speelpark Oud Valkeveen. Toen hij met de gemeente in de clinch lag over het bouwen van nieuwe attracties en een door de gemeente gewenste vermakelijkheidsbelasting, besloot hij het park al eens te sluiten. Ook zou hij de lokale politiek ingaan, maar daar hoort niemand nog iets over.













Onze Ambassadeurs