Grote organisaties getroffen door landelijke telefoonstoring

Geschreven door Redactie

Verschillende organisaties waaronder de ANWB Wegenwacht en het Centraal Justitieel Incasso Bureau zijn dinsdag getroffen door een landelijke telefoonstoring. Ook de rechtbanken schrijven op internet dat ze door storing niet of minder goed bereikbaar waren.

De ANWB meldde eerder dat de Wegenwacht telefonisch onbereikbaar was door de storing. Gestrande automobilisten werd gevraagd hun pechmeldingen via de app of online te doen. Enige tijd later meldde de organisatie dat de storing voorbij was.

Ook het politienummer voor niet-spoedeisende zaken 0900-8844 was in delen van het land onbereikbaar. Dat probleem speelde in de regio Rotterdam, Utrecht, Flevoland en Gooi en Vechtstreek. Ook die storing is inmiddels opgelost.

Op Allestoringen.nl werden problemen gemeld bij verschillende grote providers, maar de oorzaak is waarschijnlijk een storing bij T-Mobile. Volgens een woordvoerder waren inkomende en uitgaande gesprekken daardoor niet mogelijk. Hoe groot de impact precies is, wordt nog uitgezocht.









Onze Ambassadeurs