Lokale Alliantie helpt misbruik ouderen voorkomen

Geschreven door Redactie

Mensen die afhankelijk zijn van anderen kunnen kwetsbaar zijn voor financieel misbruik. Vaak wordt dit pas ontdekt als zij hun rekeningen niet meer kunnen betalen. “Veel te laat”, vindt de Lokale Alliantie Financieel Veilig Ouder Worden.

Op deze Internationale dag tegen ouderenmishandeling wordt wereldwijd aandacht gevraagd voor deze vorm van misbruik.

De Lokale Alliantie Financieel Veilig Ouder Worden bestaat uit professionals en vrijwilligers uit de publieke en private sector. Zij heeft als doel financieel misbruik te voorkomen of aan te pakken als het zich voordoet. Hiervoor organiseert ze voorlichting voor professionals om hen te leren hoe zij eerder met ouderen het gesprek over hun financiële redzaamheid kunnen aangaan en wat de signalen zijn van financieel misbruik. Professionals of familie kunnen de Lokale Alliantie zelf ook benaderen met vragen.

Ouderenmishandeling komt vaker voor dan men denkt. Het houdt niet vanzelf op. Daarom is het belangrijk dat signalen van financieel misbruik tijdig worden herkend en men de Lokale Alliantie weet te vinden. Bel Veilig Thuis via 0800-2000 als er signalen zijn van ouderenmishandeling.Onze Ambassadeurs