Dit jaar weer geen Havendag Huizen

Geschreven door Redactie

Huizen moet het ook deze zomer doen zonder Havendag. Het feest gaat voor het tweede jaar op rij niet door. Het naleven van alle maatregelen kost de organisatie te veel werk. Daarnaast zijn er toch nog te veel onzekerheden over verdere versoepelingen.

Hoewel er steeds meer versoepelingen worden doorgevoerd stelt de Huizer Havendag dat er nog te veel regels kleven aan het voor 28 augustus geplande evenement. "We hebben nu nog te maken met de huidige regels. Denk aan de verplichte anderhalve meter afstand op onze braderie met maximaal 500 bezoekers. Voor meer bezoekers waren de volgende maatregelen noodzakelijk: een toegangscontrole, sneltest en het afsluiten van het terrein waar het evenement plaatsvindt".

De vele regels zorgen ervoor dat het voor de Havendag niet te doen is om daar überhaupt aan te voldoen. "Als Stichting Huizer Havendag, met vijf bestuursleden en een aantal vrijwilligers, ontbreekt het ons helaas aan de middelen en mankracht om dat uit te voeren." Wachten op versoepelingen die de Havendag wel mogelijk zouden maken, kan simpelweg niet, omdat het voor de organisatie dan te kort dag wordt.

Dit wil overigens niet zeggen dat het evenement verdwijnt. De organisatie hoopt nog dit jaar een datum te kunnen prikken voor volgend jaar.

De Huizer Havendag kan doorgaans rekenen op zo'n tienduizend bezoekers. Het evenement staat in het teken van de geschiedenis van Huizen, het visserijverleden en de bekende Huizer Botters.












Onze Ambassadeurs