Pilot voor gratis internetpakket voor inwoners in Gooise Meren

Geschreven door Redactie

Versa Welzijn is in 2020 de samengegaan met Allemaal-Digitaal. Toen konden zo’n 75 huishoudens blij gemaakt worden met gratis laptops en tablets. Nu is er een nieuwe pilot gestart. Dit voor gezinnen die zelf niet de middelen hebben om een aansluiting te bekostigen.

“Een van onze doelstellingen is digitale inclusie van alle inwoners en Allemaal-Digitaal heeft die doelstelling”, zegt Ben van der Swaluw.

Hij zegt dat uit onderzoek blijkt dat 7 procent van de Nederlanders geen toegang heeft tot internet. En zonder internet groeit de kansongelijkheid. “Wij geloven dat elk kind recht heeft op gelijke kansen. Om zichzelf te ontwikkelen, betrokken te voelen en ertoe te doen", zegt Ben.

De eerste gezinnen worden de komende weken door Versa Welzijn voorzien van internet. Hieraan werkt een aantal telecompartijen mee. Via Allemaal-Digitaal ontvangt zij de producten voor installatie. Dan volgt installatie en aansluiting van de internetverbinding. Die wordt een half jaar gratis in bruikleen gegeven. Er wordt nog gezocht naar een structurele oplossing.

Gezinnen die dit ook willen, kunnen zij zich melden bij: InternetvoorGM@versawelzijn.nl. Of kom langs bij een wijkcentrum in de buurt. 







Onze Ambassadeurs