Ontluisterend rapport over motorbendes

Geschreven door Redactie

Bij motorclub Hardliners, met veel chapters in Noord-Holland is een stijging te zien van het aantal leden dat verdachte is (geweest) in een strafrechtelijk onderzoek. Daarnaast blijken veel bendeleden van motorclubs betrokken te zijn bij de handel in en productie van harddrugs. 

Dat blijkt uit de voortgangsrapportage die gaat over de integrale aanpak van criminele motorbendes door politie, gemeente, het Openbaar Ministerie, Belastingdienst en de Koninklijke Marechaussee.

In het rapport is ook aandacht voor MC Hardliners, een groeiende motorbende met afdelingen in Noord-Holland met een stevige omvang waar ook ondermijnende criminaliteit een rol speelt. Deze bende wordt verdacht van gijzeling en afpersing.

De politie heeft nu bijna negentig leden van de Hardliners in beeld en 31 van hen zijn verdachte (geweest) van criminele activiteiten. Leden  provoceren nadrukkelijk zowel andere motorbendes als de overheid.

Verder is er een bendeoorlog gaande tussen MC Hardliners en de verboden club Satudarah. Ook de heftige bomexplosies bij woningen in Hoorn en Zwaag worden gelinkt aan de motorbendes.

De (leden van) criminele motorclubs hebben zich het afgelopen jaar wel minder in de openbare ruimte laten zien en dit komt mede door de coronamaatregelen. Door de sluiting van de horeca was bijvoorbeeld het niet mogelijk om daar bijeenkomsten te organiseren.

Toch zijn er ook momenten dat de clubs zich nadrukkelijk wel laten zien, zoals bij uitvaarten, demonstraties en activiteiten die als charmeoffensief worden ingezet, zoals het uitdelen van knuffels bij een kinderziekenhuis.














Onze Ambassadeurs