Brandweer Muiden heeft groot tekort aan vrijwilligers

Geschreven door Redactie

De brandweer in Muiden kan steeds vaker niet uitrukken door een schrijnend tekort aan mensen. Er zijn met name te weinig vrijwilligers: die worden een dagje ouder en verlaten de dienst. De aanwas van jonge vrijwilligers gaat veel te langzaam.

Nu moeten steeds vaker brandweerkorpsen van Muiderberg, Weesp of Amsterdam komen opdagen. Afgelopen maand gebeurde dat al drie keer.

Exacte cijfers geeft de brandweer niet, omdat die er niet zijn. Toch blijkt uit alarmeringen van de afgelopen maanden dat korpsen rondom Muiden veel vaker naar Muiden moeten om daar hulp te verlenen. Echt grote problemen leverde het tot nu toe allemaal niet op. De keren dat Brandweer Muiden afgelopen maand verstek moest laten gaan, was dat 'slechts' voor een containerbrandje, een klein ongeluk of de hulpverlening aan ambulancebroeders.

Alle drie de keren stond de brandweer van Muiderberg snel paraat, maar wel iets later dan de Muider collega's er hadden kunnen zijn. "Gemiddeld zijn wij met vier minuten bij een incident, maar als onze buren moeten komen doen ze er tien minuten over". Een van de brandweermensen heeft al een aantal keren een oproep op facebook geplaatst om mensen te laten zien wat de consequentie is. Binnen vijf minuten ter plaatse of binnen 10 minuten kan het verschil maken tussen leven en dood.












Onze Ambassadeurs