Journalisten in ons land worden steeds vaker bedreigd

Geschreven door Redactie

82 procent van de journalisten zegt het afgelopen jaar te maken te hebben gehad met agressie of bedreiging. Dat staat in een onderzoeksrapport in opdracht van PersVeilig. Dat is een initiatief van het Genootschap van Hoofdredacteuren, het Openbaar Ministerie en de Nederlandse Vereniging van Journalisten.

“De cijfers hebben me niet verbaasd”, zegt Peter van der Velde van de Nederlandse Vereniging van Journalisten. “Sinds het begin van PersVeilig hebben we al het gevoel dat de persveiligheid afneemt, maar we konden dat nooit hard maken”, zegt hij. Met dit onderzoek lukt dat wel.

Vier jaar geleden gaf zes van de tien journalisten nog aan dat ze weleens te maken hebben gehad met agressie en geweld. Nu dus ruim acht van de tien!


Onze Ambassadeurs