Omstreden bouwplan Weesp onder de loep

Geschreven door Redactie

Een aparte raadscommissie gaat het omstreden woningbouwplan Weesperschool in Weesp nogmaals helemaal doorlichten. Dat gebeurt na langdurige bezwaren van buurtbewoners die zeggen, dat ze niet worden gehoord.

Het gaat om de bouw van 40 appartementen en een paar laagbouwwoningen. De huizen komen op de plek van de oude Jan Woudsmaschool die jaren geleden werd gesloopt.

Het steekt buurtbewoners vooral dat er niet alleen wordt gebouwd op de plek van de voormalige school, maar ook op een extra stukje groen verderop. De bewoners stellen dat de buurt toch al niet zoveel groen heeft. Daarnaast hebben ze grote twijfels over de rol van het gemeentebestuur. Ze zeggen dat bouwer zijn gang mag gaan, zonder dat er naar bezwaren wordt geluisterd. Ze hebben ook grote twijfel over de rol van de betrokken wethouder.

De bezwaren zijn er nu al zo lang dat de gemeenteraad een speciale commissie heeft gevraagd om het hele plan nog eens door te nemen. Er gaat in openbaarheid nog eens naar alle stukken gekeken worden en de commissie gaat praten met de bezwaar makende buurtbewoners over hun argumenten. Tot die tijd wordt er niet gebouwd.







Onze Ambassadeurs