Start inschrijving tiny houses Loosdrecht

Geschreven door Redactie

Aan de Rading in Loosdrecht plaatst woningcorporatie Het Gooi en Omstreken zestien tiny houses voor starters. Vanaf maandag 17 mei hebben jongeren tot 35 jaar uit Wijdemeren twee weken de tijd zich via WoningNet in te schrijven.

Er is grote vraag naar een betaalbaar woningaanbod voor starters in Wijdemeren. Met de komst van de tiny houses wordt er voor deze doelgroep meer ruimte gecreëerd. De compacte huizen van zo’n 50 vierkante meter staan er voor een periode van tien tot vijftien jaar en worden naar verwachting deze zomer opgeleverd.

De woningen zijn gasloos, voorzien van zonnepanelen en worden verwarmd door een luchtwarmtepomp en vloerverwarming in woonkamer, keuken en slaapkamer. De huizen worden gebouwd met materialen die zoveel mogelijk herbruikbaar zijn en minder effect op het milieu hebben.

De kale huurprijzen bedragen 545,57 euro per maand of 525,57 euro per maand met een speciaal jongerencontract. Jongeren met lokale binding aan de gemeente Wijdemeren krijgen voorrang. De exacte toewijzingsregels en huurprijzen staan vanaf maandag 17 mei in de advertentie op www.woningnet.nl. Kijk voor meer informatie op www.gooienom.nl.

Onze Ambassadeurs