Meer terras-omzet? Minder subsidie!

Geschreven door Redactie

Vorige week mocht de horeca onder voorwaarden de terrassen weer openen. Maar heropening betekent ook kosten voor de horecaondernemers en gevolgen voor de steunmaatregelen. 

Sommige horecabazen hebben al gezegd, dat het openen van terrassen hun zaak nauwelijks helpt.

Volgens een woordvoerder van Koninklijke Horeca Nederland wordt de subsidie minder als je door opening minder omzetverlies hebt. De ondernemers behouden wel het recht op subsidie, maar je moet minimaal 20 procent omzetverlies hebben om in aanmerking te komen voor de NOW (Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid) en 30 procent voor de TVL (Tegemoetkoming Vaste Lasten). Ondernemers die besluiten geen terras uit te zetten, behouden ook het recht op subsidie.

Een woordvoerder van het Ministerie van Economische Zaken zegt dat ondernemers bij de TVL in eerste instantie een voorschot ontvangen van 80 procent. Dat voorschot is gebaseerd op het verwachte omzetverlies van dat kwartaal. Als er minder omzetverlies is dan gedacht, moet een ondernemer geld terugstorten.
Onze Ambassadeurs