Siertuin Gooilust gaat zaterdag weer open

Geschreven door Redactie

Door het versoepelen van de coronamaatregelen kan ook de siertuin van buitenplaats Gooilust in ‘s-Graveland de deuren weer openen. Vanaf  zaterdag 1 mei zijn bezoekers welkom. Alles staat in volle bloei.

Elke dinsdag en zaterdag kunnen belangstellenden van 13.00 tot 16.30 uur een kijkje nemen op deze schitterende plek. Wel verzoekt Natuurmonumenten om de aangegeven coronarichtlijnen te volgen. Vrijwilligers van de natuurorganisatie kunnen vertellen over de collectie van ruim 900 soorten: over iedere plant is wel een verhaal te vertellen.

De siertuin is in 1823 aangelegd. De welgestelde bewoners toonden graag hun rijkdom door te pronken met hun verzameling exotische bomen en struiken. Rond 1900 vormde toenmalig eigenaar Frans Ernst Blaauw de tuin om tot een vogeltuin en verzamelde bomen en struiken uit alle windstreken.

Vanaf 1990 is de tuin geleidelijk omgevormd naar vier aparte delen: kruidentuin, rozentuin, traditionele moestuin en moestuin met wilde planten. Kom eens kijken: Buitenplaats Gooilust, Zuidereinde 47B, 1243 KL ’s-Graveland.





Onze Ambassadeurs