9 tips om Koningsdag door te brengen

Geschreven door Redactie

Opgedoft in oranje, de lekkerste oranje tompouces staan al klaar, maar wederom vanuit huis. Wat kun je nou doen tijdens Koningsdag als ons koude kikkerlandje in lockdown zit? Juist, nog best veel!

Wij geven je hierom negen tips om je prima te vermaken en voor te bereiden op deze heugelijke dag!

1. Oranje Challenge! Letterlijk alles staat in het teken van oranje deze dag. Niet alleen je outfit, maar ook je eten, je drinken, je oranje versierde kamer, je kapsel en je Instagram. Gebruik op social media de hashtag #nederlandkleurtoranje en laat zien wat voor creatie jij kunt maken. Denk aan een heerlijke oranje cocktail, oranje pasta, oranje vlaggetjes, oranje kussens maar ook oranje tompouces!

2. Hang de vlag uit. Koningsdag, ook wel Woningsdag tijdens corona, is dé dag om de vlag voluit uit de hangen. Hup, laat zien dat je er bent en wees blij dat je mag genieten van deze dag.

3. Leer het Wilhelmus uit je hoofd en zing uit volle borst door je straat. Laat je volgers op social media maar eens een poepie ruiken, met wie durf jij de uitdaging uit de gaan? Wij komen tot couplet twee, jij?

4. Om toch een beetje dat Koningsdaggevoel te hebben, zendt NPO1 na het Wilhelmus een Trip Down Memory Lane uit, waar de afgelopen zes Koningsdagen voorbijkomen. Altijd al eens de aflopen jaren willen zien? Het is fantastisch om te zien hoe de rol van het Koningshuis de afgelopen jaren is veranderd.

5. Virtuele vrijmarkt. Genoeg mensen die ondanks alles toch virtueel een kleedje uitstallen. Neem een kijkje of doe zelf mee! Wie weet scoor je toch nog een leuke deal! Marketplace van Facebook, Vinted en Marktplaats staan vol met spullen. Scoor jij een catchy item?

6. #tompoucechallenge! Ga de strijd aan met je beste vriend of vriendin: wie van jullie krijgt als eerste de oranje tompouce op zonder je handen erbij te gebruiken? Dat wordt smikkelen en lachen!

7. Het is weer tijd om je favoriete Oud-Hollandse spelletjes uit de kast te trekken! Want laten we eerlijk zijn, stiekem blijft het best grappig. Ga koekhappen, vul een bak met water en hap een (verpakte) snack op, stapel oude blikken op elkaar voor een sessie blikgooien, stel een parcours op voor vlaggetje steken of haal die houten sjoelbak van zolder! Natuurlijk kunnen we ook niet zonder een ouderwets spelletje Mens-erger-je-niet.

8. Organiseer een online bingo met je beste vrienden of organiseer een bingo in de straat (op afstand!). Zorg voor een microfoon of omroep-set, wat kleine prijzen en stop vooraf bingo kaarten bij iedereen in de brievenbus en zorg dat iedereen op hetzelfde tijdstip voor zijn deur klaar zit. Let the bingo begin!

9. Nationale toost om 16:00 uur. Vooral in deze tijd is het erg belangrijk om positief te blijven en samen mooie momenten te creëren. Daarom wordt de Nationale Toost in heel Nederland tegelijkertijd uitgebracht. In huis, op de gang, op het balkon of je dakterras, in je voor- of achtertuin, het maakt niet uit. Schenk in en hef het glas, op de gezondheid van iedereen! Op een prachtig 2021.















Onze Ambassadeurs