Drie maanden celstraf geëist voor ongeluk op A27 bij Eemnes

Geschreven door Redactie

Voor de rechtbank in Lelystad heeft de officier van justitie een celstraf van drie maanden en een rijverbod van drie jaar geëist tegen een 25-jarige man uit Almere. Die reed op 25 maart 2017 de vangrail in toen hij een vrachtwagen probeerde te ontwijken. Zijn auto was total loss.

Hij zat op zijn telefoon te zoeken naar muziek vlak voordat het ongeluk gebeurde. Ook had hij een veel te hoog alcoholpercentage in zijn bloed. De Almeerder kwam zelf niet opdagen tijdens het proces. 

Toen de man op weg naar huis bij Eemnes op zijn telefoon een nieuw muziekje probeerde op te zetten, zag hij toen hij opkeek ineens een vrachtwagen voor zich. Hij week uit naar links en schampte daarbij de vangrail waarbij de accu uit de auto slingerde. De auto die achter hem rijdt kon het ding niet ontwijken en kreeg de accu onder zijn auto.

Zowel de bestuurder als zijn neef worden naar het ziekenhuis gebracht. De bijrijder had ernstige verwondingen opgelopen. De Almeerder kon bijna een jaar niet werken.

De officier van justitie restte niets anders dan het bij verstek opleggen van een onvoorwaardelijke gevangenisstraf. Omdat het lang geduurd heeft voordat de zaak is behandeld eist ze drie maanden in plaats van de zeven die er volgens de richtlijnen voor staan. De man is nooit eerder met justitie in aanraking geweest.

De rechtbank doet over twee weken uitspraak.











Onze Ambassadeurs