Plannen voor meer zonne-energie

Geschreven door Redactie

Er moeten komende jaren in 't Gooi drie velden met zonnepanelen komen. De lokaties zijn Vliegveld Hilversum, Crailo en het Naarderbos. Dat zijn de overgebleven Gooise zoekgebieden voor duurzame energie in de Regionale Energiestrategie, het plan om tot 2030 de hele regio te verduurzamen en schadelijke uitstoot te verminderen.

De drie zoekgebieden zijn het resultaat van maandenlang zoeken naar geschikte plekken voor parken met windmolens of grotere velden met zonnepanelen.

Andere geplande maar afgeblazen lokaties waren het Gooimeer, het Hilversums Wasmeer en Huydecopersbos, de Stichtsebrug bij Blaricum en de Aetsveldsepolder inn Weesp. Groot verzet van buurtbewoners en een paar stevige discussies zorgden er echter voor dat daar al snel een streep door ging. Bewoners bleken vooral met de metershoge windmolens problemen te hebben: er zijn geen zoekgebieden voor windenergie overgebleven.

De beoogde plekken voor de zonneparken liggen ook nog niet vast. Of er daadwerkelijk velden met zonnepanelen kunnen komen, wordt nu verder onderzocht. Komende zomer worden de eerste knopen doorgehakt.















Onze Ambassadeurs