Beter omgaan met oude contactlenzen

Geschreven door Redactie

Uit onderzoek is gebleken dat miljoenen mensen hun contactlenzen wegspoelen via de wc, het doucheputje of de wasbak. Dat heeft grote negatieve gevolgen voor het milieu. Toch zijn er vele handigere en betere manieren hoe je het beste kunt omgaan met oude contactlenzen.

Doorgespoelde lenzen belanden in het afvalwater. Contactlenzen zijn gemaakt van arcylglas, siliconen en fluorpolymeren. Als die stoffen een tijd in het water liggen, verandert het in mini stukjes microplastic. Het water beland uiteindelijk op landbouwgrond dat uiteindelijk terecht komt bij dieren en mensen.

Je kunt beter je oude contactlezen weggooien bij het plastic afval. Het misschien niet altijd even leuk om naar de plastic bak te lopen maar dat scheelt een hoop milieuvervuiling. Ook kun je een plastic zakje speciaal voor je contactlenzen gebruiken om uiteindelijk alle contactlenzen in één keer weg te gooien!Onze Ambassadeurs