Onderzoek doortrekken Zuidersingel (naar Wakkerendijk)

Geschreven door Redactie

De gemeente Eemnes heeft een onderzoek laten uitvoeren naar het doortrekken van de Zuidersingel via de Eikenlaan naar de Wakkerendijk.

Daarbij gaat het ook om het verbinden van de Te Veenweg Zuid met de Eikenlaan voor zowel fietsers als landbouwverkeer. De resultaten van dit onderzoek worden besproken in de raadscommissie Ruimte vandaag op 12 april.

Het college van burgemeester en wethouders heeft de ambitie uitgesproken om de ontsluitingswegen in Eemnes voor de toekomst goed te organiseren, het doorgaand landbouwverkeer zo mogelijk buiten de kern om te leiden en een stevige impuls te geven aan het fietsbeleid. Met deze studie is onderzocht hoe een belangrijk deel hiervan kan worden gerealiseerd.  

In dit onderzoek is gekeken naar mogelijke tracés en het wegontwerp plus de benodigde investeringen. De resultaten van het onderzoek worden opiniërend besproken in de raadscommissie Ruimte op 12 april a.s. om 20:00 uur. Hierbij worden de meningen en gevoelens van raadsleden gepeild. Onderwerp van gesprek is onder andere welk tracé de voorkeur heeft en welke financiële mogelijkheden er zijn om bijvoorbeeld één of meer onderdelen alvast op korte termijn uit te voeren.

Wil je reageren op de resultaten van het onderzoek? Dat kan. Omdat de vergadering van de raadscommissie digitaal is, vragen zij je bij voorkeur per e-mail te reageren naar griffier@eemnes.nl. Wil je toch mondeling reageren, dan kan je telefonisch contact opnemen met de raadsgriffier, mevrouw A. de Graaf, via telefoonnummer 06-1119 2892.    

Het opiniërend voorstel en de resultaten van het onderzoek (de ontwerpnotitie en de  schetsplannen) vind je op www.eemnes.nl (onder bestuur > raadsvergaderingen > vergaderkalender > 12-04-2021).

Onze Ambassadeurs