Oosterspoorplein wordt groen plein voor de buurt

Geschreven door Redactie

Een groen en levendig plein voor de buurt, dat is wat het Oosterspoorplein en de omliggende winkel- en woonstraten moet worden. Een paar dagen geleden heeft het college van burgmeester en wethouders zijn voorkeur uitgesproken voor dit ontwerp.

Wethouder Voorink (projectwethouder 1221): “ Er is duidelijk behoefte aan een levendige, veilige en groene plek voor de buurt, blijkt uit de vele gesprekken die we hebben gevoerd met bewoners, ondernemers en andere gebruikers. Daarom heeft het college ook voorgesteld om het plein meer richting de wijk te verplaatsten, zodat dit het ook echt kan worden. Bovendien moet het gebied veiliger worden voor voetgangers en fietsers, die veelvuldig gebruik maken van het plein.”

Het Oosterspoorplein, in de volksmond ook wel het Bruisend Hart van Hilversum-Oost genoemd, blijft als gebied ook een belangrijke toegangsfunctie voor het station behouden. De ontwikkeling van het Bruisend Hart staat niet op zichzelf. Deze ontwikkeling maakt deel uit van de plannen voor het Stationsgebied en de wijk 1221. Het stationsgebied krijgt een complete metamorfose. Daarbij worden het Stationsplein en het Oosterspoorplein vernieuwd. In 2030 is dit een aantrekkelijk, bruisend, groen en veilige plek waar mensen zich welkom voelen en waar ze graag wonen, werken, verblijven en reizen. Deze entree tot de stad krijgt echt een eigen Hilversums gezicht, waar we trots op kunnen zijn.


Onze Ambassadeurs