Winterse derde-lenteweek

Geschreven door Redactie

Maandagnacht ging het licht vriezen, met hagel en natte sneeuw die in Gelderland en Overijssel ook hier en daar bleef liggen. Het kan nog steeds gladheid op de weg veroorzaken. Ook vandaag waait de noordwestenwind stevig en is de middagtemperatuur slechts zes graden.

Woensdag geeft een zelfde beeld met 's nachts temperaturen rond het vriespunt en overdag een koude wind waarbij het aantal buien wel iets afneemt.

Vanaf donderdag draait de nog altijd stevige wind naar het westen en komt er zachter weer. 's nachts nog fris, overdag 10 tot 13 graden. Hierbij blijft het overwegend droog. Vrijdag is een kopie van de donderdag.

In het weekend draait de wind naar het noordwesten en dat verhoogt de buienkans weer. Zo koud als in het begin van de week zal het echter niet meer worden. Er komen dan middagtemperaturen van 11 tot 14 graden en dat is normaal voor de tijd van het jaar.Onze Ambassadeurs