D-reizen is failliet!

Geschreven door Redactie

D-reizen, is door de rechtbank in Haarlem failliet verklaard. Volgens het bedrijf wordt de reissector enorm getroffen door de coronacrisis. Wat het gevolg is voor klanten die een reis hebben geboekt of die een voucher hebben is nog onbekend.

Daar er vrijwel geen inkomsten binnenkomen en door de vertraging van het voucherfonds is moederbedrijf D-rt Groep niet in staat te overleven en genoodzaakt om faillissement aan te vragen, zegt de reisorganisatie. Via het voucherfonds wil de Nederlandse overheid leningen geven aan aanbieders van pakketreizen.

D-reizen is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR), maar of daarmee ook alle reizen en vouchers volledig gedekt zijn, is nog onzeker. Zowel D-reizen als SGR waren onbereikbaar voor een toelichting.

D-reizen telt ruim 1150 medewerkers, 285 reisbureaus en een afdeling klantenservice. De franchise ondernemingen die opereren onder de merknaam VakantieXperts vallen buiten het faillissement. Er wordt momenteel gekeken naar de mogelijkheden van een doorstart.

D-reizen werd in de jaren zestig  opgezet door supermarkt Dirk van den Broek, na een succesvolle actie waarbij klanten kassabonnen konden sparen voor een vakantie. Vanaf begin jaren tachtig bood het bedrijf niet alleen eigen reizen aan, maar werd het actief als een breder reisbureau.

Sinds 2014 is D-reizen nog een aantal keren van eigenaar veranderd.


Onze Ambassadeurs