Eemnessers kunnen voorkeur uitspreken voor bouwstijl woningen De Hilt

Geschreven door Redactie

Op de locatie waar vroeger de Hilt stond, worden woningen gebouwd. Vorig jaar heeft de gemeenteraad daarvoor een stedenbouwkundig plan vastgesteld.

Het soort woningen dat we laten bouwen, ligt al vast. Er is echter nog geen besluit genomen over hoe al die woningen (sfeer en stijl) er uit moeten zien. Hierover kunnen inwoners hun voorkeur uitspreken. Uiteindelijk beslist de gemeenteraad. De voorkeur van de Eemnessers geeft hierbij richting.

Op de plek van de Hilt komen vrijstaande woningen, twee-onder-een-kapwoningen, rijenwoningen, appartementen en seniorenwoningen. Inwoners kunnen kiezen uit 3 verschillende stijlen die zij voor deze woningen het mooist of het meest passend vinden. De poll staat van 26 februari tot 26 maart 2021 online.

Ga hiervoor naar www.eemnes.nl/dehilt

De gemeenteraad zal het beeldkwaliteitsplan vaststellen. Dit gebeurt naar verwachting in mei 2021. De voorkeur van de Eemnessers geeft richting bij het vaststellen. De architect gebruikt het beeldkwaliteitsplan als leidraad bij het ontwerpen van de woningen.

Onze Ambassadeurs