Bijna evenveel werkende Nederlanders als voor de coronacrisis

Geschreven door Redactie

Het aantal mensen dat in Nederland betaald werk deed was in februari bijna even hoog als voor de coronacrisis: het waren er 9 miljoen, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Dat is ongeveer het niveau van januari 2020.

Tussen maart en mei vorig jaar, kort nadat het coronavirus in Nederland om zich heen had gegrepen, daalde het aantal werkenden nog met 184.000. Toen zette een herstel in, maar heel verschillend per leeftijdsgroep.

Zo zijn bij de groep tussen 25 en 45 jaar meer mensen aan het werk dan een jaar geleden, aldus het CBS. Maar bij jongeren is dat nog niet het geval. In totaal hadden vorige maand 340.000 mensen geen werk, wat gelijk staat aan 3,6 procent van de beroepsbevolking.

Het aantal werklozen daalde in de afgelopen drie maanden met gemiddeld 13.000 per maand, terwijl er in diezelfde periode maandelijks 16.000 mensen met betaald werk bij zijn gekomen.

Het UWV noteerde een lichte daling van het aantal verstrekte werkloosheidsuitkeringen. Het gaat dus langzaam de goede kant op.










Onze Ambassadeurs