Schoonmaakbingo op zaterdag 20 maart

Geschreven door Redactie

Zaterdag 20 maart 2021 is het Landelijke Opschoondag. Een mooie manier om de lente in te luiden.

Vanwege corona dit jaar geen grote opschoon-evenementen met veel mensen, maar veel kleine acties dichtbij huis.

Zo organiseert Gemeente Laren een schoonmaakbingo. Ook schoonmaken kan natuurlijk corona proof en jij kunt een gratis schoonmaakpakket thuis gestuurd krijgen!

Doe jij mee?

Via het online formulier kun je een schoonmaakpakket, bestaande uit handschoenen en een afvalzak, aanvragen. Gemeente Laren stuurt het pakket gemakkelijk thuis naar je op! 

Op 20 maart wordt er een schoonmaakbingo georganiseerd! In het Larens Journaal van 19 maart komt een bingokaart te staan met een aantal zwerfafvalitems om te verzamelen. Denk aan plastic flesjes, snoeppapiertjes of fastfoodverpakkingen. 

Verzamel als eerste de meeste items op de bingokaart. Volle kaart? Maak dan een selfie van de bingokaart en de afvalzak met de opgehaalde items. Stuur de selfie op naar ruimte@belcombinatie.nl en vermeld hierbij jouw naam, leeftijd en in welke gemeente de foto is gemaakt. Via loting maakt de Gemeente de winnaars bekend. 

Prijzen winnen

Net als andere bingo’s, zijn er natuurlijk prijzen te winnen. De prijs is een cadeaukaart te waarde van 50,00 euro om naar eigen wens te besteden. Er zijn 3 categorieën:

  • Kinderen tot 12 jaar;
  • Jongeren van 12 tot 18 jaar;
  • Volwassenen vanaf 18 jaar.

In je eentje of met je huishouden opschonen blijft het veiligst. Raap je afval met mensen buiten je huishouden? Zorg dat je maximaal met 1 persoon op pad gaat en hou 1,5 meter afstand van elkaar. Draag altijd rubber of latex handschoenen als je zwerfafval raapt. Of gebruik een grijper. Gebruik je wegwerphandschoenen, gooi ze dan na het opschonen bij het restafval.







Onze Ambassadeurs