Miljoenen coronasteun aan Hilversummers; niet louter ondernemers

Geschreven door Redactie

De gemeente Hilversum trekt enkele miljoenen euro's uit voor coronasteun voor Hilversummers, inclusief ondernemers, die zwaar gedupeerd zijn door de coronacrisis, zegt wethouder Karin Walters van financiën. Hilversummers die een flink deel van hun inkomsten zijn kwijtgeraakt kunnen aanspraak maken op een tegemoetkoming in de woonlasten of zorgverzekering.

Om voor de steun in aanmerking te komen moet men er - aantoonbaar - minimaal 35 procent op achteruitgegaan zijn als gevolg van de crisis. Denk b.v. aan mensen met een flexcontract, maar ook kappers, taxichauffeurs en andere kleine ondernemers.

Het geld komt uit een landelijke regeling, waarvan gemeenten zelf mogen bepalen hoeveel ze bijdragen aan aanvragers. Hilversum heeft gekozen voor een eenmalige bijdrage aan gedupeerde Hilversummers van 1.200 euro voor een periode van een half jaar.

Het geld waarmee Hilversum kan helpen heeft de gemeente al overgemaakt gekregen vanuit Den Haag. Het gaat om een bedrag van zes ton, waarmee Hilversum omgerekend zo'n 500 huishoudens kan helpen. De gemeente denkt echter flink meer nodig te hebben. Als dat zo is komt Den Haag met meer geld over de brug. Gemeenten kunnen natuurlijk ook zelf nog de portemonnee trekken,










Onze Ambassadeurs