Belastingaangifte in coronatijd - waar je op moet letten

Geschreven door Redactie

Vanaf 1 maart tot 1 mei 2021 heeft iedereen weer twee maanden de tijd om zijn belastingpapieren in te vullen. Door de coronacrisis gelden er wel andere regels voor particulieren en ondernemers.

De overheid heeft sinds het begin van de coronacrisis heel veel steunmaatregelen opgetuigd waar burgers en ondernemers gebruik van kunnen maken om de crisis financieel te overleven. Dat betekent wel dat je nog beter moet opletten bij de aangifte of alles wel in orde is.


Een van de bekendste aftrekposten is de hypotheekrenteaftrek. De rente die je aan de bank betaalt voor je hypotheekschuld mag je, onder voorwaarden, aftrekken van je bruto inkomen. Daardoor daalt het bedrag waarover je belasting hoeft te betalen. Meestal zorgt dat ervoor dat je geld terugkrijgt. Maar hypotheekverstrekkers hebben dit jaar mensen de mogelijkheid gegeven om tijdelijk een betaalpauze in te gelasten voor de hypotheek. Als je daarvan gebruik hebt gemaakt, geldt in de meeste gevallen dat je ook minder hypotheekrente kunt aftrekken.

Flexwerkers die gebruik hebben gemaakt van de Tijdelijke Overbruggingsregeling voor Flexibele Arbeidskrachten (TOFA), moeten hierover nog wel belasting betalen. Flexwerkers die hun inkomen zagen wegvallen konden voor de maanden maart, april en mei, onder voorwaarden, een tegemoetkoming krijgen van 1650 euro, maar het wordt wel gewoon als inkomen gerekend, en dus moet er belasting over worden betaald!

Meer weten? www.belastingdienst.nl/gooisemeren
























Onze Ambassadeurs